220 g teljeskiőrlésű tönkölyliszt
1 tk élesztő
1/2 tk só
2 ek olívaolaj
1 tojás
4 ek melegvíz
A lisztet, élesztőt és a sót összekeverem (az élesztőt elmorzsolom), a közepébe mélyedést csinálok, és beleütöm a tojást, hozzáöntöm az élesztőt és a melegvizet. Jól átgyúrom, majd lisztezett felületen addig dagasztom, míg már nem ragad. 2 percig kelesztem, majd kb 3 mm vasatgra nyújtom. Ajánlom egyébként Szonja tanácsát: a tészta előre is elkészíthető mondjuk előző este, ekkor azonban egy kiolajozott tálban a hűtőbe teszem, így ott kel meg, lassabban. Másnap kiveszem, és így nyújtom ki.
1 fej édeskömény
1 cukkíni
1 fej lilahagyma
néhány kakukkfűág
kb 2 ek olívaolaj
só, bors
150 g görög joghurt
100 g cheddar (vagy hasonló sajt)
A zöldségeket azonos vastagságú szeletekre vágom, egy tepsin sózom, borsozom, majd meglocsolom olívaolajjal, és rádobok pár kakukkfűágat. Összekeverem úgy, hogy mindenhova jusson olaj, és egyenletes legyen a fűszerezés is. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb fél óra alatt elősütöm. Kiveszem, és hagyom hűlni, majd egy szitában lecsepegtetem a felesleges folyadékot. A sütőt leveszem 170 fokra. A kinyújtott tésztán eloszlatom a görög joghurt és 60 g cheddar keverékét, és erre terítem rá a
a sajt többi részével összekevert zöldségeket. Kb 25-30 percig sütöm. Melegen is, hidegen is jó, még rejteget meglepetéseket ez a cukorbeteg diéta!
...még rejteget meglepetéseket ez a cukorbeteg diéta!
VálaszTörlésNAGYON ÉRDEKELNE hogy mennyire - alacsony a glikémiás terhelése ennek az ételnek?;és azt hogy számoltátok ki? Tételesen levezetve,esetleg más ételek GL.értékének a meghatározása,maga a módszer,bemutatása?