2011. május 12., csütörtök

Az elmaradt brunch legfőbb kincse - túrós pancake

Sajnos a múlt pénteki brunch nem jött össze betegség miatt. Viszont a túrós pancake receptjét azért megosztom, mert azt családi reggelikre sovány túróval, joghurttal, és teljeskiőrlésű liszttel én is csinálom. Mivel a recept amerikai, a mértékegységek csészében vannak megadva. Ez azt jelenti, hogy nem súlyra, hanem térfogatra mérjük a hozávalókat. Ehhez egy 250 ml-es bögrét kerítsünk, ha nincs kéznél cup mérő készlet (általában 4 darabból áll, 1, 1/2, 1/3 és 1/4 cup), akkor ez pont jó lesz.

1 csésze túró vagy ricotta
1 csésze tejföl vagy joghurt
3 szétválasztott tojás (kettővel is meg lehet próbálni, úgy is tökéletes)
1/2 tk szódabikarbona
1 csésze liszt
csipet só
cukor
citromhéj


A túrót, tejfölt/joghurtot, a tojássárgákat összekeverjük, és ízlés szerint édesítjük, citromhéjat is reszelhetünk bele. A lisztet, szódabikarbonát és a sót is összekeverjük, a tojásfehérjét felverjük. Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, és amíg melegszik, összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat, valamint beleforgatjuk a tojásfehérjét (óvatosan, hogy maradjanak fehérjehab-csomók). A serpenyőben vajat, margarint, vagy egy csepp növényi olajat melegítünk, és erre kanalazzuk a tésztát: egy pancake kb 1 púpozott evőkanál. 3-5 percig sütjük, vagy addig, amíg aranybarna lesz, ekkor megfordítjuk, és a másik oldalán is megsütjük. Azonnal tálaljuk.
(forrás: newyorktimes.com)

Az eredeti recept nagyjából ilyen, de ha kicseréljük a szódabikarbonát sütőporra, vagy akár a kettőt együtt használjuk, akkor a tojást sem kell felvernünk, bár kétségtelen, hogy úgy finomabb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése